Blossom Bohemia Hill

 

Hallo allemaal,

Sinds 3 dagen ben ik de zeer trotse eigenaresse van een Berner Laufhund pupje met de mooie naam: Blossom Bohemia Hill.
Al meer dan 30 jaar heb ik Dalmatiërs maar ik heb vele jaren geleden tijdens een vossenjacht te paard, kennisgemaakt met een grote meute Brakken die ons zouden begeleiden tijdens de jacht. Het ‘luid geven’ wat deze honden ten gehore brengen als zij een spoor hebben, is altijd in mijn ‘achterhoofd’ blijven hangen…… mede doordat mijn vriendin een kleine meute Bassets Fauve de Bretagne heeft en wij nooit problemen hebben met de honden onderling tijdens onze gezamenlijke wandelingen waarbij zelfs mijn reu, die geen enkele andere reu kan zien of luchten, helemaal geen problemen had met de reu van mijn vriendin en mijn teven het ook goed kunnen vinden met haar honden, keerden mijn gedachten altijd weer terug naar die geweldig goed samenwerkende meute tijdens de jacht.

 

 

 

Doordat ik Marita heb leren kennen en ook haar Berner mocht ‘lenen’ om met de wandeling dit jaar in Lommen mee te kunnen gaan en zodoende kennis heb kunnen maken met Suze Wissink en Ingrid en Leo Bellekom en nog veel meer zeer aardige mensen, was het voor mij helemaal duidelijk….. een Berner Laufhund  zou ik heel graag aan mijn roedel, bestaande uit 5 Dalmatiërs, willen toevoegen……

Dit ras moest het zijn en geen ander!!!

Omdat ik inmiddels 7 nestjes Dalmatiërs heb gefokt en ik altijd vooruit probeer te denken, vooral wat betreft de combinaties, stond mijn besluit vast. Ik wilde een hond uit andere bloedlijnen dan in Nederland, zodat ik t.z.t. hopelijk een reu uit Nederland en met name een Fan de Hegedyk kennel, die Suze’s lijn voortzetten, zou kunnen gebruiken voor mijn Blossom als ze oud genoeg is.

 

Na lang zoeken, stambomen bestuderen, verschillende malen met Suze overleg heb gepleegd en die de stambomen ook heeft bekeken en goed bevonden had…  (zelfs zo goed dat er beslist een reu uit die combinatie naar Zwitserland zou moeten gaan…wat ook gebeurd is…) heb ik contact gelegd met een fokker uit Tsjechië van kennel Bohemia Hill die in de zomer een nest gepland had.

De zomer werd najaar en ik had regelmatig contact met de fokster. Eindelijk was haar teefje loops en zodoende ben ik er vanaf het begin bij betrokken geweest. Op mijn verjaardag in September, kreeg ik het bericht dat de echo positief was …..Hoera, mijn pupje is onderweg….

 

 

 

Op 16 oktober 2008 is ze geboren, 3 teefjes en 3 reutjes waren geboren en de eerste keuze was voor mij…… ja, dat is leuk natuurlijk en ook wat ik graag wilde… maar… “Wer die Wahl hat, hat die Qual”….

Suze zat net in de verhuizing en had nog geen internetaansluiting dus ik kon haar geen foto’s mailen van de pupjes waaruit ik kon kiezen, dus heb ik maar gebeld en haar adviezen goed in mijn oren geknoopt!

Het is dus Blossom geworden en ik ben zeer blij met haar!

 

Hartelijke groet en tot een wandeling ergens in 2009.

Annelies van Vlodrop